maanantai 19. elokuuta 2013

Kopiokoiran tapaus

Annella oli rakas koira, jonka nimi oli Sirius. Sirius oli musta ja kiiltäväkarvainen, sen kanssa oli kiva käydä leikkimässä ja se osasi lähduttaa, jos oli huono päivä. Annen kotona kävi kummallinen kauppias. Hän myi kopiokoneita, joilla saattoi kuulemma monistaa mitä vaan, jopa eläviä olentoja. Annen isoveli pisti tuohon kopiokoneeseen Siriuksen, ja yhtäkkiä koneen toisesta luukusta tupsahti esiin toinen ihan samannäköinen koira kuin Sirius, ja Sirius taas pöllähti esille alkuperäisestä syöttölokerosta. Kauppias sanoi, että hänkin haluaisi koiran. Hän halusi ostaa Siriuksen ja jättää kopio-Siriuksen Annelle. Hän lupasi vaihtaa kopiokoneensa Siriukseen, jotta Anne voisi vpaasti kopioida vaikka karkkia niin paljon kuin haluaisi. Mitä mieltä olet, kannattaako Annen vaihtaa Sirius kopiokoneeseen? Onko kopiokoira sama kuin Sirius?

6 kommenttia:

  1. Aikataulu on vähän kireä. pitäis ainakin tutustua ensin kopio-siriukseen, että voisi tehdä päätöksiä. kopiokonekin voisi olla kiva: voi vaikka kopiida toisen itsen, joka menis kouluun ja itse jäisi kotiin chillailemaan. Mä monistaisin ainakin pari kopoita itsestäni ja kaikki voisi kokeilla erilaista elämää, mutta sitten tietoisuuksien olisi oltava jotenkin yhteydessä toisiinsa. periaatteessa sanoisin, että koirat ei ole vaihtotavaraa, mutta toisaalta mikään ei ole ehdotonta ja jos kauppias olisi koiralle kiva ja itse ei tarvisi mennä kouluun, jos siellä vaikka kiusattaisiin, niin ehkä valitsin vaihtaa siriuksen koneeseen.

    ja mitä jos Siriukselta itseltään kysyttäisiin. mitä se itse haluaisi? Mitä jos se lähtiskin mieluummin kauppiaan mukaan, kestäisinkö pettymyksen? ...no saisin kuitenkin kopiokoneen.

    VastaaPoista
  2. Jänniä ajatuksia. Minulle ei tullut edes mieleen, että Anne voisi kopioida itsensä. Entä jos kopio-Annea kiusattaisiin, olisiko se alkuperäiselle Annelle paha juttu?

    Tuo tietoisuuksien yhteys on jotain, mitä täytyy oikein ajatella. Muutenhan itse ei oppisi mitään siitä, että saa elää monta elämää.

    VastaaPoista
  3. Ois kiva nähdä millaisiksi anna ja kopio-anna muodostuisivat erilaisissa elämissään. Jos kopio-annaakin kiusattaisiin, niin voisko kopio ja oikee anna pistää yhdessä hanttiin? Vai masentuisko ne yhdessä?

    Mutta toinen kysymys on oikeastaan omistamiseen ja eläinten oikeuksiin liittyvä. Mistä kaikista asioista ihminen saa päättää eläimiä koskien? Onko oikein kloonata lampaita/koiria? Ja miksi ois väärin?

    VastaaPoista
  4. No ei vaihdeta oikeaa Siriusta koskaan! t. opa ja epa

    VastaaPoista
  5. Opa ja Epa, olisiko se melkein sama kuin vaihtaa oma veli kopioon? Terkut oikealle Sirius-koiralle, josta ei ole tehty yhtään kopiota!

    VastaaPoista

Millaisia ajatuksia syntyi?